Jak udělat z domova luxusní restauraci? Staňte se šéfkuchařem!

Staňte se domácím šéfkuchařem  Foto:
Staňte se domácím šéfkuchařem
Foto: archiv Natalíři.cz

Poslední dobou se na českém trhu masově rozmáhají food delivery služby různých charakterů. Nejdůležitějším mottem donášek bývá „S námi ušetříte čas“. Pokud vás pizza go home a nudle v krabičce už omrzely, zkuste službu, která razí „Do vaření dejte srdce.“

#1 Go home and cook

Určitě už vás napadlo, kolik času byste ušetřili tím, že si prostě jídlo objednáte domů. Rychlou večeři nebo třeba jen potraviny ze supermarketu. Donáškové služby slaví úspěch, ale radost z vaření a přípravný rituál, nebo vůní zaplavenou kuchyni nám nevykouzlí. Co takhle místo pizzy nebo číny zkusit trochu něco jiného? Vařte sami a neztrácejte čas nákupy. Služba Natalíři.cz vám až domů či na jakékoliv jiné místo doručí čerstvé a přesně odměřené suroviny spolu s receptem a přesným návodem přípravy.

#2 Najděte inspiraci

Staňte se domácím šéfkuchařem 3 Foto:

Recepty jsou zákonem kuchyně, ale najít ty dobré a s podrobným postupem zvláště pro začátečníky je odvěký kříž. Spousta šéfkuchařů vydává gurmánské bible, výběr je prostě obrovský, ale nám se podle nich vařit moc nedaří. Zkuste inspirativní recepty, které sestavuje pro Natalíři.cz šéfkuchař Patrik Bečvář, držitel titulu Kuchař roku 2014, bývalý mistr kuchyně v hotelu InterContinental a současný v luxusním Hotelu Selský Dvůr. Recept je doplněný fotkami a po celou dobu vaření vás instruktivně povede. Nemusíte tedy mít strach z neúspěchu.

„Nataliri.cz je tak trošku jiná food delivery služba, která je ve světě masivně využívaná, hlavně ve Švédsku, v Rakousku, Německu, Anglii a samozřejmě v USA. Uvidíme, jak na ni zareaguje český trh.V poslední době je u nás k vidění kvalitní jídlo a tyto služby zažívají obrovský boom. Ohlasy našich klientů jsou zatím opravdu skvělé.“

Podle Patrika stačí 30 minut a zázrak je na stole. Každý týden můžete vybírat ze dvou typů nových menu, vaši peněženku tento zážitek bude stát 900–1200 Kč (3x večeře pro 2 osoby) včetně dovozu až k vaším dveřím.

Staňte se domácím šéfkuchařem 2 Foto:

#3 Nebojte se exotiky

Večeře by neměla být těžká, ale výživná, chutná a degustační. S exotičtějšími jídly máte však problém se sháněním speciálních surovin, které najdete jen v úzce orientovaných obchodech, nebo v dalším případě musíte koupit litr či kilo něčeho, co se posléze zkazí někde v rohu. Tato služba vám suroviny odměří jen na tolik porcí, kolik chcete uvařit. Takže experimentovat je dovoleno.

Recept

Pečená kuřecí játra s rukolou a lískovými oříšky  Foto:

Pečená kuřecí játra s rukolou a lískovými oříšky

V hlavní roli dnešního pokrmu hrají kromě kuřecích jater lískové oříšky, které dodávají tělu velké množství energie a to i přesto, že neobsahují téměř žádné sacharidy.

Staňte se domácím šéfkuchařem 6 Foto:

#4 Vařte s vášní

Vaření nemá být rutina, má to být vaše láska. Ne nadarmo se přece říká, že láska prochází žaludkem. Ve dvou se to navíc lépe táhne a společná příprava večeře může být i pekelně sexy. Vzpomeňte si na film Chilli, sex a samba s Penélope Cruz, která okouzlovala muže nejen svou krásou, ale i dokonalými pokrmy. U plotny přece nemusíte vypadat utahaně, ale můžete si obléct něco hezkého, otevřít lahev dobrého vína a zapojit i svoji polovičku.

Staňte se domácím šéfkuchařem 4 Foto:

#5 Tančete v kuchyni

Vařit potichu a poslouchat jen páru nad hrncem vám moc atmosféry nepřinese. Vyberte si hudbu, která doplňuje výběr kuchyně, kterou jste se inspirovali, a navoďte si uvolněnou náladu jako při ochutnávkách v zahraničí. Když zkoušíte musaku, nalaďte si řeckou hudbu, když bolognese nechte se unést dramatičností italské opery. Španělská paella zase rozpohybuje boky u latinsko-amerických rytmů. Uvidíte, že si tak užijete spolu plno zábavy a vaše mysl si odpočine od starostí běžného dne a toku informací, které na nás ze všech stran útočí.

Autor: Michaela Králová

Videa

reklama

reklama