Foodieho procházka po Starém Městě

Naše maso Foto:
Naše maso
Foto: archiv

Foodie hrozně rád jí. Ale ne jen tak něco – hrozně rád jí dobře. Ale co si má počít takový foodie, když se ocitne v samém srdci Prahy – na Starém Městě? Nejsou tam jen předražené podniky, co lákají cizince na plzeň a koleno, a stánky s trdelníky?

Naštěstí nejsou. Jsou tam i místa, za kterými se vyplatí cíleně vyrazit, nakoupit si, posedět a kochat se při tom krásou historického centra. Nejsou to žádné novinky, všechny tři podniky už otevřely před nějakou dobou a na kvalitě neztrácejí, takže je můžeme s čistým svědomím doporučit.O některých už jsme dokonce i psali, ale opakování je matka moudrosti :)

Naše maso

Dlouhá 39, Praha 1

nasemaso.ambi.cz

Interiér prodejny Naše maso Foto: archivNejprve se zastavte v řeznictví řetězce Ambiente. Prodávají tu vyzrálé hovězí, vepřové z přeštíků, spoustu uzenin, vlastní demi glace, hořčici, vajíčka jogurty nebo chleba z Čelákovic a taky jeden vlastní, který pečou v Pizza Nuova.

Tváří řeznictví je František Kšána mladší, syn řezníka z proslulého řeznictví na Břevnově. Ostatní zaměstnanci nezaostávají a obsluha je tu naprosto bezchybná. Když si nevíte rady, rádi vám tu poradí, o mase vědí všechno, každému zakázníkovi se věnují, doporučí vám maso přesně pro vás a do detailu popíší nejlepší přípravu. Nemusíte si ale jenom nakupovat na doma, můžete si tu vybrat z bufetové nabídky a přímo v řeznictví posedět třeba nad sekanou v housce, párkem s hořčicí nebo tatarákem. Jakýkoli kousek masa z nabídky vám tu taky rádi ugrilují. A z kohoutku ve zdi tu teče pivo. Nenapadá mě, co víc si přát.

František Kšána mladší a jeho tým Foto: archiv

František Kšána mladší a jeho tým, Foto: archiv

 

Nabídka chlebíčku v Bistro Sisters Foto: archivBistro Sisters

Dlouhá 39

www.chlebicky-praha.cz

Hranaté chlebíčky mnoha druhů se nám od doby, kdy jsme o nich psali poprvé, rozhodně nepřejedly. Zásluhu na tom má taky sezónně se obměňující nabídka. Kromě chlebíčků tu mají každý den jednu polévku. Druhy polévky se dost opakují, což rozhodně není na škodu, protože když si vyhlédnete své favority, zaručeně je budete každý týden netrpělivě vyhlížet. Porce polévky je velká, s chlebíčkem nebo dvěma bohatě poslouží jako oběd. Jako dezert si tu můžete dát koláč, buchty nebo bábovičky, mají tu taky domácí limonádu nebo hlt vína. Chlebíčky jsou všechny výborné, vyzdvihnout je třeba ten s červenou řepou a kozím sýrem originálně korunovaný vlašským ořechem v cukru a ten s wasabi majonézou s kyselou rybičkou a snítkou kopru.

Hanka Michopulu a její tým Foto: archiv

Hanka Michopulu a její tým, Foto: archiv

Článek

Chlebíčkové bistro Sisters

Chlebíčky v moderním kabátku

Tradiční obložený chlebíček za téměř sto let existence neztratil nic ze své slávy. Z pultů prvorepublikového lahůdkářství plavně přešel na schůze ROH, ovládl silvestrovské ...

 

Foodieho procházka 7Cacao

V Celnici 1031/4

www.cacaoprague.cz

Až budete mít nakoupeno a vyrazíte domů, můžete se stavit ještě na zmrzlinu. V café Cacao si dělají domácí a můžete si tu posedět, nebo si ji objednat u okýnka a vzít si ji na cestu.

Stejně jako v Angelatu nabízí variantu do kornoutku nebo do kelímku, což je skvělé, pokud vám jako mně kornoutek vždycky zbyde. Při vybírání věnujte pozornost zmrzlinové specialitě – momentálně je to zmrzlina z lesních jahod, která je sice dražší, ale neuvěřitelně dobrá.

Zmrzlina z lesních jahůdek Foto: archiv

Zmrzlina z lesních jahůdek, Foto: archiv

Článek

Café-lounge Cacao Foto: archiv

Pro dobroty zajděte do Cacaa

Na kulinární mapě Prahy přibylo další příjemné místo, kam můžete zajít na rychlý oběd, sladkou dobrotu nebo zdravou svačinku. Umístění v samém srdci města tento sympatický ...

 

Autor: Anna Junková; převzato z blogu Thinkfood.cz

Videa

reklama

reklama

\n