Česnekové mušle

Doba přípravy:
Počet porcí: 8
Česnekové mušle Foto:
Česnekové mušle
Foto: isifa.com

Můžete očekávat, že když hostům předložíte hrnec s v páře uvařenými mušlemi s česnekem a bílým vínem, pochvaly se jen pohrnou!

Suroviny
mušle (slávky) 3 kg
máslo 50 g
najemno nasekaná cibule 2 ks
česnek 10 velkých stroužků
řapíkatý celer 1 lodyha
pár větviček čerstvého tymiánu
suché bílé víno 300 ml
smetana (nemusí být) 150 ml
sůl
čerstvě namletý černý pepř
nasekaná hladkolistá petržel 1 hrst
Postup
1

Mušle omyjte a odškrábněte jim „vousy“. Zkontrolujte, zda jsou čerstvé, t.j. uzavřené – pokud najdete pootevřenou, vyhoďte ji.

2

Ve velkém hrnci rozehřejte máslo a přidejte cibuli, česnek, celer, tymián a bobkový list. Vše za stálého míchání opékejte asi 5 minut. Pak přidejte bílé víno a uveďte do varu.

3

Vmíchejte dřevěnou lžící mušle do tekutiny, hrnec přikryjte a vše uveďte do varu. Vařte asi 3 minuty nebo dokud se mušle neotevřou. Ty, které zůstaly neotevřené, vyhoďte.

4

Vmíchejte smetanu (pokud chcete) a dochuťte solí, pepřem a petrželkou.

5

Servírování: Přemístěte mušle do servírovací mísy a přelijte aromatickým vývarem. Podávejte s čerstvým bílým chlebem nebo bagetou.

„Šalotka je pro děti, cibule pro muže a česnek pro hrdiny.“
(neznámý génius)


Česnekové mušle Foto: isifa.com

Česnekové mušle. Foto: isifa.com

 

Pro milovníky mušlí:

Recept

Spaghetti alle cozze  Foto:

Spaghetti alle cozze – s mušlemi

Fantastické jídlo, které vás víc než co jiné přenese zpátky na dovolenou u moře. Vychutnejte si výborný recept od bloggerky Kateřiny z webu ThinkFood.cz i s jejími...

Recept

Mušle z grilu Foto:

Mušle z grilu

Čerstvé slávky už pořídíte i v českých obchodech bez problémů. Jejich příprava je velmi rychlá a výsledek stojí za to!

Videa

reklama

reklama