Bar Prolog oslavil 1. narozeniny a představil nové koktejlové menu

Bar Prolog představil nové koktejlové menu  Foto:
Bar Prolog představil nové koktejlové menu
Foto: archiv Bar Prolog

V rámci oslav prvního výročí fungování baru Prolog na pražském Andělu bylo uvedeno nové koktejlové menu, na jehož přípravě se osobně podílely významné persony koktejlové kultury – Erik Lorincz a Achim Šipl.

O podniku Prolog – The Exceptional Cocktail Bar

Výjimečný bar Prolog najdete poblíž zastávky metra Anděl a jeho koktejlový koncept je prezentován jako bar s duší. Podnik se totiž nechal inspirovat obecně rozšířeným výzkumem amerického lékaře Duncana MacDougalla z roku 1907, který stanovil váhu lidské duše na 21 g. A právě toto magické číslo je ústředním motivem celého konceptu, jenž se odráží i na skladbě koktejlového lístku, neboť v něm najdete 21 originálních a nezapomenutelných koktejlů.

A právě novou "sedmičku" koktejlů pod hlavičkou Specials připravili světoznámí barmani v rámci narozeninové oslavy.

O koktejlech a patronech nového menu

Bar Prolog představil nové koktejlové menu 2 Foto:

Erik Lorincz je od roku 2010 šéfbarmanem ve slavném American Baru v legendárním londýnském hotelu Savoy, přičemž jeho kariéra začínala kdysi v Praze a v Bratislavě. Během let získal celou řadu ocenění, z nichž za zmínku stojí například vítězství v prestižní soutěži World Class Cocktail Competition v roce 2010 nebo úspěchy z Tales of the Cocktail, kde v roce 2011 vyhrál American Bar hotelu Savoy první místo v kategorii Nejlepší hotelový bar na světě a Erik získal titul International Bartender of the Year. Časopis GQ jej zároveň označil jako jednu ze 100 nejlepších věcí v Londýně. V současnosti rovněž, kromě svého působení v hotelu Savoy, cestuje po celém světě, kde mimo jiné prezentuje vlastní exkluzivní řadu koktejlových pomůcek s názvem Birdy v unikátním japonském designu.

Prezentované koktejly:

GREEN PARK

Green Park byl široké veřejnosti otevřen v roce 1826. Téhož roku byl v západním konci parku postaven oblouk oslavující slavná vítězství vévody z Wellingtonu. Podobně lze tak slavit spojením ginu Tanqueray No.10, čerstvé citronové šťávy, bazalky, bílku, cukru a celerových bitters.

COFFEE BOULEVARDIER

Ve dvacátých letech vycházel magazín The Boulevardier, který dal stejné jméno i jednomu z velmi klasických koktejlů. Ten je však ozvláštněn kromě whiskey Bulleit Rye, Campari a vermutu také o kávu a pomerančový prach.

Článek

Erik Lorincz Foto:

ROZHOVOR Erik Lorincz: Prozradím vám, na jaký drink sbalíte každého chlapa

Erik Lorincz je nejen skvělým barmanem, který získal již mnoho světových ocenění, ale také šarmatní muž, jehož vášeň pro práci je naprosto nakažlivá a vyprávění o...

EL BULLI

Slavnou španělskou experimentální restauraci šéfkuchaře Ferrana Adrii zřejmě není třeba dlouze představovat, a tak lze očekávat delikátní snoubení chutí tequily Don Julio s černým pepřem, yuzu, čerstvou citronovou šťávou, agáve sirupem a avokádem.

NAPOLEON’S WISH

Obyvatelem londýnské adresy 27b Canonbury Square byl mnohdy kontroverzní spisovatel George Orwell, jehož velmi známá knížka Farma zvířat se díky touhám jedné ze svých postav stala inspirací pro tento koktejl z whisky Johnnie Walker Gold, Calvadosu, sladkého vermutu a Peychaud bitters.

Bar Prolog představil nové koktejlové menu 3 Foto:

Achim Šipl Foto:

Achim Šipl je profesionální barman zabývající se progresivní mixologií. V rámci svého více než dvacetiletého působení za barem získal několik prestižních ocenění jako např. vítězství v The European Friendship Cup v Moskvě v roce 2012 nebo titul světového šampiona na Mistrovství světa v míchání nealkoholických nápojů v roce 2013. Naplno se věnuje vzdělávacím kurzům, psaní odborných textů a knih či speciálním cateringovým službám s prvky molekulární mixologie. Momentálně působí ve společnosti Rudolf Jelínek jako Globální ambasador ovocných destilátů a jako Brand Manager značky Saint James pro Českou republiku.

Bar Prolog představil nové koktejlové menu 4 Foto:

Prezentované nealkoholické koktejly:

Bar Prolog představil nové koktejlové menu 5 Foto:

SLASH SMASH

Snahy zastavit stárnutí jdou ruku v ruce s přirozenou lidskou marnivostí a málokdy mají valného úspěchu. To ovšem neplatí pro jemný květinový nápoj z jahod, červené papriky a karamelu.

COU COU

Soutěžní koktejl, jehož předlohou byla mladá láska odehrávající se uprostřed ovocných sadů, v sobě skrývá prémiový genmaicha čaj, hruškový a broskvový džus, exotické yuzu pyré, kokosový olej a perlivou vodu.

CASCARA

Přemýšlíte nad čajem? Přemýšlíte nad kávou? Nedělejte kompromisy a dejte si čaj Cascara, vyráběný z usušených kávových slupek, který servírujeme s trochou agávového sirupu a sušenými banány.

Pokud hledáte výjimečné místo, které stojí za návštěvu a dokážete ocenit kreativní a neotřelý přístup, je Bar Prolog pro vás to pravé. Na této úrovni jsou už koktejly malá umělecká díla, která degustujte stejně jako menu ve fine-diningové restauraci. Vše hraje roli – vzhled, vůně i chuť... V době předvánočních setkávání s přáteli je Bar Prolog naším tajným tipem, kde si to opravdu užijete!

(klam)

Videa

reklama

reklama