Speciály

Lákavé recepty na neodolatelná vejce Benedikt

Populární pokrm, který si svou rafinovaností získal oblibu po celém světě. Najdete ho na leckterém brunchovém menu a v různých variacích.

Klasický recept se skláda z briošky, šunky od kosti, zastřeného vejce a holandské omáčky. Variací na toto téma je ale mnohem více - jediné, co se nemění, je nezbytné pošírované vajíčko. V nabídce jednoho bistra jsme ochutnali i verzi na krajíci kváskového chleba se šunkou, vejcem a krémovou křenovou omáčkou, a i když tomu už vejce Benedikt říkat nemůžeme, moc nám to chutnalo :)

Ale určitě není na škodu si se základním receptem trošku pohrát... Co třeba místo šunky zkusit uzeného lososa nebo uzené vepřové koleno? Můžete přidat také trochu zeleně... hodí se pažitka, kerblík nebo poduška z rukoly, špenátu či polníčku.

Krása pohledět! Také se řadíte mezi fanoušky tohoto snídaňového pokrmu?

Recepty