20 receptů na zapečená jídla z jednoho pekáče

Zapečené těstoviny s květákem a uzeným  Foto:
Zapečené těstoviny s květákem a uzeným
Foto: Silvie Kolevová / Jídlo jako vášeň

Jídla z jednoho pekáče mají u nás velkou tradici, vždyť kdo by nemiloval už od dětství šunkofleky nebo francouzské brambory? Možností, co v pekáči zapéct, je ale mnohem víc!

Ideální typ pokrmu, pokud máte nakrmit více lidí najednou, pár receptů se hodí mít v zásobě i pro letní chalupářskou sezonu. Výhodou je krásné prolnutí chutí díky tomu, že se všechny ingredience pečou dohromady.

Oblíbeným základem pro zapečená jídla jsou těstoviny různých tvarů nebo třeba lasagne. Skvělé jsou také uvařené brambory, které lze proložit dalšími surovinami, zalít rozšlehanými vajíčky a zapéct dokřupava.

Tento typ pečení je oblíbený i v mnoha koutech světa – nechte se inspirovat tradičními recepty, jako je musaka, shepherd´s pie nebo lasagne bolognese.

Vyberte si z nových receptů a užijte si "zapečené" dobroty s rodinou i přáteli:

Recept

Zapečené gnocchi s rajčaty Foto:

Zapečené gnocchi s rajčaty

Lehce zapečené gnocchi s rajčaty jsou skvělým "zahřívacím" pokrmem. Díky rozpuštěné mozzarelle jsou opravdu syté a milovníci rajských jablek si rozhodně přijdou na své! :)

Recept

Musaka  Foto:

Musaka

Ideální jídlo do podzimních plískanic pochází ze slunného Řecka. Zapečené brambory, lilky a mleté maso oživí nevšední koření – skořice a římský kmín.

Recept

Zapečené těstoviny s tuňákem Foto:

Zapečené těstoviny s tuňákem

Zapečené těstoviny jsou oblíbené u dětí i u dospělých. Tentokrát si místo šunkofleků zkuste připravit variantu s tuňákem, hráškem a kukuřicí a pěkně to vše zapečte s...

Recept

Francouzské brambory podle Romana Vaňka Foto:

Francouzské brambory podle Romana Vaňka

Máme pro vás francouzské brambory podle Romana Vaňka s menší úpravou! Můžete si uvařit tuto odlehčenější verzi, ale zároveň v závorkách najdete ingredience v původním...

Recept

Lasagne Bolognese  Foto:

VIDEO: Lasagne Bolognese podle Pohlreicha

Vyzkoušejte slavný italský pokrm s boloňským ragú tak, jak ho připravil Zdeněk Pohlreich ve své kuchařské škole Vařte jako šéf! Když si tuto lahůdku uděláte doma, možná...

Recept

Zapečené fi lé se zeleninovou krustou Foto:

Zapečené filé se zeleninovou krustou

Pod rozcuchanou a po ředkvičkách lehce pikantní čepicí objevíte jemné filé s krémovou omáčkou a ihned si ho zamilujete.

Recept

Špagetový koláč podle Jamieho Olivera  Foto:

Špagetový koláč podle Jamieho Olivera

Vtipný příspěvek do receptáře milovníků těstovin a těch, kdo rádi budují ze zbylého stavebního materiálu luxusní nadstavby. Posílá vám ho Jamie Oliver.

Recept

Lilek ala parmigiana Foto:

Melanzane alla parmigiana

Jsou-li lasagne v italské kuchyni jedinečnou árií, která chytne u srdce většinu stolovníků, pak lilek zapečený 
s parmezánem bude sice lehkým letním trylkem, ovšem 
se...

Recept

Dýňové lasagne s houbami  Foto:

Dýňové lasagne s houbami

Pěkně domácké a hřejivé jako všechna zapečená jídla – na lasagne se prostě každý těší. Vláčná náplň přídavkem dýně ještě získá. Toto jídlo je lepší připravit den předem a...

Recept

Zapečené těstoviny s květákem a uzeným  Foto:

Zapečené těstoviny s květákem a uzeným

Jakékoli zapečené těstoviny jsou geniálním jídlem pro návštěvy s dětmi. To proto, že je všichni milují, není v nich nic nečekaného, co by děti odradilo, a zároveň jsou...

Recept

Zapečené Caprese s olivami a ančovičkami Foto:

Zapečené Caprese s olivami a ančovičkami

Salát Caprese je klasická letní pochoutka – rajčata, mozarella a bazalka jako svatá trojice... V našem případě základ lahodného zapečeného pokrmu, který vám bude chutnat...

Recept

Bulharská musaka  Foto:

S Klárou v kuchyni #2: Bulharská musaka

Každý kuchař má svůj parádní recept, který vaří, když se chce předvést. Já považuju za svůj "majstrštyk" právě tuto bulharskou musaku. Postup je trochu pracný, a proto ho...

Recept

Shepherd´s pie Foto:

VIDEO: Shepherd´s pie podle Pohlreicha

Pastýřský masový koláč je anglická klasika, která ovšem skvěle zapadne i do českého jídelníčku. Příprava není náročná a kombinace skvěle dochuceného mletého masa se...

Recept

Vegetariánské lasagne Foto:

Vegetariánské lasagne

Nejíte maso? Zkuste kombinaci žampionů a červené čočky a rázem máte na světě bezmasou variantu lasagní. Je pravda, že jsou náročnější na přípravu, ale výsledek stojí za to!

Recept

Zapečené rigatoni s masem Foto:

Zapečené rigatoni s masem

Těstoviny tvoří základ italské kuchyně. Pasta al forno neboli zapečené těstoviny budou chutnat jistě celé rodině – rajčatová passata a maso, tím se nikdy nic nemůže zkazit.

Recept

Zapečené ratatouille s křupavou krustou Foto:

Zapečené ratatouille s křupavou krustou

Francouzská vegetariánská pochoutka, kterou si prostě musíte doma uvařit. Doplňte ji o drobenku se semínky a super večeře je na stole.

Recept

Zapečené brambory s houbami Foto:

Zapečené brambory s houbami

Zapečené brambory se směsí hub můžete podávat jako samostatné jídlo, které potěší nejen vegetariány, ale s úspěchem ho lze použít jako výbornou přílohu k masu.

Recept

Smetanové kuře zapečené s kukuřicí Foto:

Smetanové kuře zapečené s kukuřicí

Smetanové kuře s kukuřicí je tou nejlepší volbou, pokud hledáte recept pro celou rodinu. Maso zjemněné smetanou a se zeleninou bude jistě chutnat všem.

Recept

Zapečené těstoviny pro celou rodinu Foto:

Zapečené těstoviny pro celou rodinu

Těstoviny, zelenina, sýr a mleté maso... Kombinace, která nemůže zklamat. A jak již název napovídá, pochutná si celá rodina!

Recept

Cuketové lasagne Foto:

Cuketové lasagne

Lasagne se obvykle plní hovězím masem, ale zavrhovat je nemusí ani vegetariáni. Stačí poupravit náplň a maso vyměnit třeba za cuketu.
Připravila Klára Michalová

Videa

reklama

reklama